Hangzhou Aily Digital Printing Technology Co., Ltd.
  • sns (3)
  • sns (1)
  • YouTube (3)
  • Instagram-Logo.wine
page_banner

Како да изберете добар UV dtf печатач?

https://www.ailyuvprinter.com/products/

Сепак, еве неколку општи принципи што треба да се земат предвид при изборот на aУВ DTF печатач:

1. Резолуција и квалитет на сликата: УВ DTF печатачот треба да има висока резолуција што создава висококвалитетни слики.Резолуцијата треба да биде најмалку 1440 x 1440 dpi.

2. Ширина на печатење: Ширината на печатење на UV DTF печатачот треба да може да одговара на големината на медиумот на кој сакате да печатите.

3. Брзина на печатење: Брзината на печатење на UV DTF печатачот треба да биде доволно брза за да ги задоволи вашите потреби за производство.

4. Големина на капка мастило: големината на капката мастило влијае на конечниот квалитет на печатење.Помала големина на капки мастило создава подобар квалитет на сликата, но може да биде потребно подолго време за печатење.

5. Издржливост: проверете дали UV DTF печатачот е издржлив и може да ги издржи барањата на вашата производна средина.

6. Цена: земете ја предвид почетната цена на печатачот, како и цената на мастилото и другите потрошни материјали.Изберете UV DTF печатач кој обезбедува добра вредност за вашата инвестиција.

7. Поддршка за корисници: Изберете UV DTF печатач од производител кој обезбедува одлична поддршка за клиентите, вклучувајќи техничка помош и обука.

Имајте ги на ум овие критериуми кога купувате UV DTF печатач и треба да можете да најдете уред кој ги задоволува вашите потреби за производство и обезбедува одличен квалитет на сликата.


Време на објавување: 19 април 2023 година